Početak akademske godine – glavna tema 99. broja Srce novosti

4. 10. 2024.

Jesenski broj časopisa Srce novosti (PDF, 44.5 MB) donosi teme vezane uz početak akademske godine. Ravnatelj Srca Ivan Marić u Komentaru donosi opsežan pregled aktivnosti Srca koje su vezane uz novu akademsku godinu.

Uvodno u temu broja Sabina Rako, pomoćnica ravnatelja Srca u tekstu "Spremni za početak: Zakoračimo u novu akademsku godinu", naglašava da ulazak u novu akademsku godinu pruža mogućnost ne samo uvođenja novih poboljšanja, već i analize i optimizacije postojećih praksi.

U ovom broju predstavljamo i novu edukacijsku platformu Akademiju Srca, koja je osmišljena i realizirana kao odgovor na potrebe za digitalnim vještinama akademske i znanstvene zajednice.

Reakreditacija visokih učilišta predstavlja jedan od ključnih postupaka u osiguravanju kvalitete obrazovanja u Hrvatskoj. Srce u suradnji s AZVO nastavlja s razvojem novih i nadogradnjom postojećih informacijskih sustava kako bi se visokim učilištima olakšala priprema izvješća o samoanalizi, potrebnog za reakreditaciju, a sve o tom procesu pročitajte u članku na stranici 8 digitalnog izdanja časopisa.

Od ostalih članaka donosimo novosti u ISVU-u, Dabru i Hrčku, a posebno izdvajamo i dva članka koji donose iskustva korisnika pri uporabi resursa Srca na 11. stranici digitalnog izdanja.

Srce podržava bespapirno poslovanje i jedan od koraka je i prelazak na online izdanje Srce novosti (PDF, 44.5 MB).

Pretplatite se na online izdanje Srce novosti