Unaprijeđena aplikacija „e-Zapis o statusu studenta“

15. 7. 2024.

Nova unaprijeđena aplikacija „e-Zapis o statusu studenta“ dostupna je na portalu e-Građani od 11. srpnja 2024. Srce je unaprijedilo aplikaciju koju razvija u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i mladih.

Nova verzija aplikacije „e-Zapis o statusu studenta“ omogućava preuzimanje rodno neutralnih zapisa o statusu studenta na hrvatskom ili engleskom jeziku koji sadržavaju i informaciju o statusu mirovanja. Dostupna je putem poveznice i na portalu e-Građani, a bit će dostupna i putem mobilnih uređaja u okviru aplikacije Certilia.

Usluga „e-Zapis o statusu studenta“ omogućava generiranje elektroničkih zapisa o studentskom statusu, uz mogućnost provjere vjerodostojnosti izdanog zapisa. Zapis sadrži osnovne matične podatke o studentu, informacije o njegovom matičnom visokom učilištu, razinu studija (preddiplomski, diplomski, integrirani studij itd.), podatke o vrsti studija (stručni ili sveučilišni) te akademsku godinu u koju je student upisan.

Prednosti ove usluge vrlo su dobro, od ranije, poznate studentima i ona je značajno utjecala na ubrzavanje administrativnih i poslovnih procesa u kojima studenti sudjeluju tijekom svog studiranja. U sedam godina od kad je pokrenuta usluga, preuzeto je više od 787 000 elektroničkih zapisa o statusu studenta, dok je ove 2024. godine izdano oko 130 000 zapisa.