Izdvajamo iz SN98: Podaci u središtu

8. 9. 2024.

Moderan istraživački proces danas je nezamisliv bez podrške digitalnih tehnologija, koje znanstvenicima i studentima olakšavaju i ubrzavaju složen posao prikupljanja, obrade, analize, pohrane, dijeljenja i ponovnog korištenja podataka. Taj tzv. „životni ciklus“ podataka u svakom koraku prate usluge i servisi Srca.

Upoznajte usluge Srca koje su namijenjene znanstvenicima za prikupljanje podataka (CroRIS), obradu i analizu podataka (usluge i resursi za napredno računanje), te usluge za pohranu, dijeljenje i ponovno korištenje podataka u velikoj temi 98. broja Srce novosti pod nazivom Cjelovita podrška istraživačima tijekom životnog ciklusa podataka.

Srce pruža i korisničku podršku i obrazovne programe koji pomažu istraživačima u korištenju naprednih tehnologija i pripremi podataka. I na kraju, nudimo i brojne prilike za umrežavanje korisnika i susrete sa zajednicom te razmjenu iskustva, što organiziramo u okviru aktivnosti Programa za zajednicu. Tako istraživači dobivaju cjelovit paket usluga, servisa i podrške.

Na stranicama 6 i 7 digitalnog izdanja Novosti upoznajte se s uslugama Srca za istraživače.