Održan webinar Srca „Novosti u sustavu Merlin za novu akademsku godinu“

26. 9. 2024.

Webinar Srca „Novosti u sustavu Merlin za novu akademsku godinu“ održan je 25. rujna 2024. godine. I ove su godine sudionici pokazali veliki interes - webinaru je prisustvovalo više od 180 sudionika, uglavnom nastavnika iz sustava visokog obrazovanja.

Sustav za e-učenje Merlin je za novu akademsku godinu 2024./2025. nadograđen na najnoviju inačicu sustava Moodle 4.4. koja donosi unaprjeđenja u izgledu i funkcionalnostima sustava. Tijekom webinara prikazane su dorade sustava, novosti u postojećim modulima te su predstavljene nove vrste aktivnosti i resursa, kao i nove vrste pitanja. Ukratko su predstavljeni i rezultati ankete o zadovoljstvu korisnika sustavom Merlin te su prikazane i dorade koje su napravljene na sustavu na osnovu komentara nastavnika i studenata. Djelatnici Centra za e-učenje osvrnuli su se i na pojedine komentare korisnika.

Novi sustav prati i ažurirana verzija MerlinMobile aplikacije za Android, iOS i Huawei uređaje. Također su ažurirani i dorađeni priručnici, tečajevi, brze upute i drugi materijali koji će korisnicima olakšati rad u sustavu. Kao i do sada, nastavnici i studenti mogu računati na podršku Centra za e-učenje Srca u radu sa sustavima, ali i u pripremi i provođenju nastave u virtualnom okruženju.

Snimka webinara dostupna je na stranicama Centra za e-učenje.